PREVENTIEF ZORGEN VOOR MIJN AUTO EN VOOR MIJZELF!


Er bestaan zoveel mooie manieren om bewust te leven. Met een leefstijl die goed voor jou is. Er bestaat geen goed of fout in deze. Het belangrijkste is dat je in zoveel mogelijk in balans blijft. En merk je dat je de balans kwijt raakt, dan heb je een keuze hoe je je disbalans wilt helen. Regulier of complementair. Beiden zijn oké. Het gaat erom wat er op dat moment bij jou past en wat er op dat moment nodig is. Als je acuut een blindedarm ontsteking heb, heb je nog steeds keuze natuurlijk, maar dan adviseer ik je toch echt richting het ziekenhuis te gaan om een operatie aan te vragen.


Een inspirerend mens uit mijn werkverleden zei altijd:

"Je brengt je auto jaarlijks naar de garage voor een APK. Als de automonteur vertelt dat er een kleine of grote beurt nodig is, accepteer je dat en zorg je ervoor dat dat geregeld wordt. Tussendoor check je de bandenspanning, de motorolie en de koelvloeistof. En als je auto op benzine rijdt, gooi je benzine erin. Geen diesel. Toch? Daar sparen we voor. Daar geven we ons geld aan uit. Wat logisch is, want zonder al deze stappen loopt je auto in de soep en wordt het onveilig. En als er toch nog iets gerepareerd moet worden tussendoor, kan je naar een garage naar keuze gaan en vraag je desnoods om advies."


Waarom kijken sommige mensen dan nog steeds niet zo naar hun lijf? Waarom zijn er mensen die hun 'eigen vervoersmiddel', hun lijf, zo tekort doen?


Zorg preventief dat jouw eigen bandenspanning in je lijf klopt (denk aan je spierstelsel).

Zorg dat jouw eigen motorolie op peil blijft (denk aan je bloed).

Gooi de juiste brandstof in je lijf (eet 'gezond').

Zorg ervoor dat je koelvloeistof niet gaat koken (denk aan je mentale systeem).

En als blijkt dat het je niet helemaal lukt, dat je balans toch gaat wiebelen, kies dan zelf hoe en vooral waar je dit wil laten repareren en vraag advies.

Individuele zorg. Wat bij jou past!

Individueel advies. Wat bij jou past!

Individuele keuzes. Welke sport wil jij eventueel beoefenen?


Als ik zonder pijn leef, slik ik geen pijnstillers.

Als ik geen diabetes heb, spuit ik geen insuline.

Als ik geen eczeem heb, smeer ik geen hormooncreme.

Als ik geen vitamine tekort heb, slik ik geen extra vitamines.

Als ik niet allergisch ben, slik ik geen anti histamine middeltjes.

Als ik me happy voel, slik ik geen anti depressiva.

Als ik kan slapen, slik ik geen slaap medicatie.


Zie je waar ik heen wil?


Preventief zorg ik voor mijn eigen autootje. Hij wordt goed onderhouden. Zo kan ik er optimaal gebruik van maken. En als mijn autootje toch gaat pruttelen, dan is dat zo. En laat ik voor hem zorgen bij de garage naar keuze.

Preventief zorg ik voor mijzelf. Ik onderhoud mijzelf goed door middel van gezonde voeding, regelmatig acupunctuur, beweging, ontspanning en lol met vriendinnen.

En word ik toch ziek, dan is dat zo. En zal ik ervoor (laten) zorgen bij een arts, bij een ziekenhuis of bij een therapeut naar keuze.


Dit is mijn manier van preventieve zorg.

En wat bij mij past, past misschien niet bij jou. En dat is oke.

En wat bij jou past, past misschien niet bij mij. En dat is oke.

Maar besluit zelf wat bij je past. Laat niemand anders dit bepalen.


Liefs Ursula