De Klassieke Chinese Geneeswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde.

Ze verschilt hierin door niet de ziekte, maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen.

Alles wat bestaat is volgens de klassieke teksten een samengaan van twee oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt onder andere af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.


Het basisprincipe van Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt via een stelsel van 'meridianen' door ons lichaam. Bij ziekte is het energie - evenwicht verstoord.


Acupunctuur is de meest bekende techniek in de Chinese Geneeswijze en is gebaseerd op de bewering dat Qi in ons systeem circuleert. Disbalans en/of ziekten worden toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn of storing van Qi. Acupunctuur kan dit evenwicht herstellen. Acupunctuur bestaat uit het inbrengen van naalden op verschillende punten van het lichaam. In mijn praktijk gebruik ik meestal een combinatie van acupunctuurpunten.


Wat vooral belangrijk is, is dat je bewust wordt van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan je klacht. Als je je bewust bent, kan je ook zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld je voeding en je leefwijze aan te passen.


Acupunctuur is verreweg de meest bekende discipline in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door zeer goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen alle aandoeningen behandeld worden.


Klassieke Chinese Geneeswijze werkt op je zelfhelend vermogen. Hierdoor gaat je eigen systeem aan het werk, waarbij een balans ontstaat die door de innerlijke harmonie teweeg wordt gebracht.

Hieronder staan mijn specialismen. Je kunt hierover meer lezen uit interesse, maar voel je niet verplicht om hier zelf een keuze in te maken. Samen met jou bekijk ik namelijk graag wat er bij jou en je klachten past. Mocht je een specifieke behandeling graag willen, geef dit dan gerust aan!

“Acupunctuur kan veel meer dan je denkt”

KLASSIEKE ACUPUNCTUUR


 "Acus punctura betekent in Latijn naald steek”


Een volledig medisch systeem dat al meer dan 3000 jaar diagnoses stelt, klachten van mensen kan verbeteren en genezen. Daarnaast wordt acupunctuur ook ingezet als een preventief systeem. 


Het functioneren van het menselijk systeem wordt al duizenden jaren nauwkeurig verklaart door observatie van de natuur en deze te vergelijken met ons menselijk systeem. Zo wordt ons menselijk systeem een microkosmos in een macrokosmos..


COSMETISCHE

ACUPUNCTUUR


 "Ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid"


Je gezicht toont jouw persoonlijke innerlijke (dis)harmonie en natuurlijke schoonheid. Geluk of pijn op fysiek of emotioneel niveau is dat te zien. Je hoeft alleen de lijnen, vormen en kleuren te lezen die de onevenwichtigheden weerspiegelen. 

Lichamelijke gezondheid en psychisch evenwicht geeft een goed gevoel en dat stralen we naar buiten toe uit. We zien er fris, gezond en jeugdig uit.

Door middel van gezichtsdiagnostiek en naaldtechnieken kan ik de onevenwichtigheden begrijpen en behandelen.


OOR

ACUPUNCTUUR

"Een moderne toevoeging"Het principe van de oor acupunctuur is het herstellen en genezen met de oorschelp als werkterrein. Oor acupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

Oor Acupunctuur kan worden ingezet bij disbalans en allerlei soorten klachten.


ELEKTRO ACUPUNCTUUR


"Een boeiende techniek"Electro acupunctuur is een boeiende toevoeging aan de andere vormen van acupunctuur. Op de acupunctuurnaalden wordt een kleine stroom gezet, waardoor de effecten soms groter worden. Vooral bij het behandelen van pijn is electro acupunctuur een aanwinst. Deze vorm wordt vooral ingezet bij pijnklachten.


Hieronder staan een aantal van mijn andere specialismen. Je kunt hierover meer lezen uit interesse, maar voel je niet verplicht om hier zelf een keuze in te maken. Samen met jou bekijk ik namelijk graag wat er bij jou en je klachten past. Mocht je een specifieke behandeling graag willen, geef dit dan gerust aan!