VAN HART TOT HART


Leven vanuit je hart. Hoe doe je dat eigenlijk?

Het klinkt zo mooi: ' Leef vanuit je hart'.

Deze kreet is zo'n beetje mijn motto, al sinds ik mijn passie volg. Tijdens mijn eerste les over de Chinese Filosofie werd mijn hart volledig geopend. De liefde en passie die ik voel als ik bezig ben met mijn vak, stelt mij in staat om volledig vanuit mijn hart te handelen, te leven.

Maar kan ik op alle vlakken in mijn leven, leven vanuit mijn hart?

Is het mogelijk om elk moment van de dag vanuit mijn hart te handelen?

Heel eerlijk? Nee, dat lukt mij nog niet altijd.

Mijn hart is wel een paar keer in een diep dal terecht gekomen, waardoor ik een "Chinese Muur" om mijn hart had gebouwd. De muur die ik had opgebouwd was weliswaar goed bereikbaar voor velen, maar soms op eigen risico. Maar als het te moeilijk werd, sloot ik met alle gemak mijn muur weer om mijn hart.

In de Chinese Geneeswijze staat het dal voor de schaduwzijde van de berg, oftewel Yin. De zonzijde van de berg staat voor Yang.


Inmiddels ben ik verder op mijn levenspad door de bergen aan het wandelen en ben ik ongelooflijk dankbaar dat ik weer een dal heb doorstaan en de Muur die ik ervoor had gezet heb kunnen overwinnen. Daardoor heb ik een kans gecreëerd om een nieuwe berg te bewandelen, nu aan de zonzijde. En deze zonzijde bied mij nieuwe inzichten.


Het inzicht wat hier zo mooi op aansluit is de mogelijkheid om wel elk moment van de dag vanuit mijn hart te kunnen leven, door het volgende:

Voedt jezelf met eigenliefde. Het is belangrijk dat je weet wie je bent en dat je er mag zijn. In al zijn volledigheid. Met je ups en je downs, met je mooie, prachtige eigenschappen en met je minder mooie kanten.

Accepteer wie je bent en wat je doet.

Ik weet inmiddels hoe fijn het is om een manier te hebben om het principe: 'Leef vanuit je hart' te volgen. En dat gun ik jou ook. Daarom wil ik je graag 4 tips meegeven. Kleine stapjes om een beetje blijheid te ervaren.


Tip 1. Maak als eerste weer contact met je lichaam , bijvoorbeeld door massage/ douchen/ ademhalingtechniek.


Tip 2. Schrijf drie dingen op die je fijn vindt van jezelf.


Tip 3. Ga bewegen of ga de natuur in.


Tip 4. Maak een blij/dankbaar boekje en houdt bij waar je dankbaar voor bent en waar je blij van wordt.


En vergeet niet jezelf te voeden met eigen liefde en jezelf te accepteren wie je bent en wat je doet.