Ik gebruik graag de metafoor die is geleend van het prachtige boek Between Heaven and Earth dat het lichaam vergelijkt met een tuin. Chinese Geneeswijze ziet het lichaam als een tuin iets dat moet worden verzorgd en verzorgd. Je moet een tuin water geven, onkruid wieden en je bewust zijn van ongedierte om je tuin te laten gedijen. Je moet elke dag naar je tuin kijken, zodat je subtiele veranderingen kunt ontdekken en aanpassingen kunt maken zodat je tuin zal bloeien. In het Westen wordt het lichaam meer als een machine gezien. Onderdelen breken en moeten worden gerepareerd of vervangen. Het is een reductionistisch model, het lichaam reduceren tot delen, die in plaats van samenwerken in een isolement worden gezien. We hebben de neiging te wachten tot er iets "breekt" voordat we een monteur zoeken om de nodige reparaties uit te voeren. Dit is een van de fundamentele verschillen tussen de oosterse en westerse modellen, want in het oosterse model leren we op elk niveau voor onszelf te zorgen, zodat we gezond kunnen blijven, zodat er nooit ziekte ontstaat. Daardoor werken de behandelingen volgens de Chinese Geneeswijze preventief. Het leert je een manier van LEVEN. We kijken naar de acupunctuurpunten en hun functies, maar dit is slechts een fractie van het totale beeld. We kijken vooral naar het hele menselijke systeem en zijn relatie met de omgeving. We zien soms een teveel, een blokkade of een leegte van een bepaalde energie, waardoor verstoringen ontstaan. Met Chinese Geneeswijze kan je hierop afstemmen en is het mogelijk om zo gezond mogelijk en volledig in balans te komen. Het punt is dat we moeten leren hoe. Het is niet de bedoeling om je gezondheid aan iemand anders over te dragen. Het gaat erom dat je je zelfhelend vermogen in staat stelt genezing, gezondheid en geluk te bereiken. Het mooie aan deze benadering is dat je niet alleen je lichaam bent je bent zoveel meer! Je bent geest, emoties, energie, licht, vlees, botten, spieren en pezen. en alles moet worden gehandhaafd zodat je gezond blijft.

INDICATIES CHINESE GENEESWIJZEN

Preventief behandelen met Chinese Geneeswijzen.

Ik gebruik graag de metafoor die is geleend van het prachtige boek Between Heaven and Earth dat het lichaam vergelijkt met een tuin. Chinese Geneeswijze ziet het lichaam als een tuin iets dat moet worden verzorgd en verzorgd. Je moet een tuin water geven, onkruid wieden en je bewust zijn van ongedierte om je tuin te laten gedijen. Je moet elke dag naar je tuin kijken, zodat je subtiele veranderingen kunt ontdekken en aanpassingen kunt maken zodat je tuin zal bloeien. In het Westen wordt het lichaam meer als een machine gezien. Onderdelen breken en moeten worden gerepareerd of vervangen. Het is een reductionistisch model, het lichaam reduceren tot delen, die in plaats van samenwerken in een isolement worden gezien. We hebben de neiging te wachten tot er iets "breekt" voordat we een monteur zoeken om de nodige reparaties uit te voeren. Dit is een van de fundamentele verschillen tussen de oosterse en westerse modellen, want in het oosterse model leren we op elk niveau voor onszelf te zorgen, zodat we gezond kunnen blijven, zodat er nooit ziekte ontstaat. Daardoor werken de behandelingen volgens de Chinese Geneeswijze preventief. Het leert je een manier van LEVEN. We kijken naar de acupunctuurpunten en hun functies, maar dit is slechts een fractie van het totale beeld. We kijken vooral naar het hele menselijke systeem en zijn relatie met de omgeving. We zien soms een teveel, een blokkade of een leegte van een bepaalde energie, waardoor verstoringen ontstaan. Met Chinese Geneeswijze kan je hierop afstemmen en is het mogelijk om zo gezond mogelijk en volledig in balans te komen. Het punt is dat we moeten leren hoe. Het is niet de bedoeling om je gezondheid aan iemand anders over te dragen. Het gaat erom dat je je zelfhelend vermogen in staat stelt genezing, gezondheid en geluk te bereiken. Het mooie aan deze benadering is dat je niet alleen je lichaam bent je bent zoveel meer! Je bent geest, emoties, energie, licht, vlees, botten, spieren en pezen. en alles moet worden gehandhaafd zodat je gezond blijft.

Vitaliteit verbeteren met Chinese Geneeswijzen.

Vitaliteit | Langer vitaal leven. Iedereen wordt in dit leven geboren met een bestemming. We komen hier allemaal met een speciaal doel. We worden geboren op een specifieke tijd op een bepaalde dag in een bepaald jaar; we worden geboren uit een stel ouders - en we hebben allemaal een tijd dat we zullen overlijden. Dit zijn de omstandigheden van ons leven op aarde. Dus als we het hebben over een lang leven, spelen al deze elementen een rol. Levensduur verwijst naar de lengte van een mensenleven. Gedurende duizenden jaren heeft de Chinese Geneeswijze begrepen dat de levensduur van elk individu wordt bepaald door de kwantiteit en kwaliteit van zijn of haar Voorvaderlijke Qi (=energie) dat wordt geërfd van zijn of haar ouders. En daarom hebben de kwantiteit en kwaliteit van hun Qi, evenals de aard van de zwangerschap van de moeder en de factoren die de geboorte omringen, direct invloed op de Qi.
In de Huang Di Nei Jing, een boek met klassieke tekst over de Chinese Geneeswijze , stelt dat "mensen op aarde worden geboren, maar het leven zelf (geest) in de handen van de hemel wordt gehouden. Wanneer de Qi van de Hemel [de oorsprong of oorsprong van alle leven] en de aarde samenkomen, wordt het een mens genoemd". Traditioneel gezien is de Chinese Geneeswijze ervan overtuigd dat de lengte van je leven onveranderlijk is.
Dit betekent dat je Voorvaderlijke Qi - je energiestichting - niet kan worden veranderd. Het leven dat je bouwt op je energiestichting hangt af van de kwaliteit van dat fundament. Anders gezegd, je energiestichting is net als land dat je van je ouders erft. Het kan 2 of 2000 m2 zijn; de grond kan ongelooflijk vruchtbaar of stoffig zijn en vol met stenen. Wat je erft, kun je niet veranderen. Waar je mee kunt werken, is hoe je om je nalatenschap geeft. De manier waarop je tijd en gezondheid beheert, is aan jouzelf. Denk je ooit na over hoe je om je geschenk van het leven geeft? Maximaliseer je het of leef je op een manier die het uitput?

Voeden van je bestemming.

De Chinese Geneeswijze heeft duizenden jaren ervaring met het behandelen van mensen met een heel breed scala aanvgezondheidsproblemen. Het essentiële kader van deze oude geneeswijze is een holistisch model van menselijke gezondheid dat lichaam en geest omvat, en de wetenschap dat we als mens onafscheidelijk verbonden zijn met de natuur. Het ritme van de wetten van Qi is de leer die in de Chinese geneeswijze de basis vormt van een gezond en gebalanceerd leven.

Duizenden jaren geleden, voordat moderne natuurkundigen hun ontdekkingen deden over de fundamentele aard van materie en de fysieke wereld - dat alles in de kern energie is - opereerde de Chinese Geneeswijze al vanuit dit raamwerk. Acupunctuur, acupressuur en kruidentherapieën zijn effectieve behandelingen om te helpen bij het opbouwen, in balans houden en handhaven van de mens in zijn geheel. Op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch, sociaal en spiritueel niveau. Qi Gong en Tai Ji zijn de bewegingsleren in de Chinese Geneeswijze.

Met behulp van Chinese Geneeswijze kan je van je levensreis een bevredigende reis maken. Je bestemming hoeft niet fantastisch te zijn. Maar wel jouw bestemming!